Szűrés

Ár
215 000 Ft - 440 000 Ft

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hírek

2023.03.17
Robosztus alumínium kerettel rendelkező polikristályos napelem. Antireflexiós üvegezésű és beépített blokkdiódával ellátott.
Az akció a készlet erejéig érvényes. Ne maradjon le róla! ????
2023.03.14
Rendszeresen összerezzen, amikor sötétben hazaérkezik és furcsa hangokat hall este? A biztonság megteremtésére tökéletes választás a mozgásérzékelős lámpa! Többé nem kell a sötétben botorkálnia! Elég a legapróbb mozgás és máris bármely kültéri területet megvilágíthat ezekkel a lámpákkal.
2023.03.03
Azonnal használatra kész! Egyszerűen csak szúrja le a lámpákat a földbe, majd a napenergia tölti az akkumulátoraikat. Szürkület és hajnal között pedig a LED-ek automatikusan világítanak a szürkületérzékelőnek köszönhetően.
Tekintse meg kínálatunkat!
2023.02.24
Komplett napkollektor rendszerek háztartási meleg víz készítéshez.
A szettekkel könnyen, szakértelem nélkül kiválaszthatja az Önnek megfelelő méretet.
Amennyiben valamelyik eszközt cserélni kívánja vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

https://www.nemsemmi.hu/napkollektor_rendszer_hasznalati_melegviz
2023.02.17
Fűtés vagy használati meleg víz előállítása?
Nincs ideje összebogarászni az alkatrészeket?
Akkor innen válasszon és csomagban még olcsóbb is!
Amennyiben valamelyik eszközt cserélni kívánja a szettekben vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
Kérem vegye figyelembe, hogy egy szettben kizárólag egy termék módosítható. Termékeinket egyesével is megvásárolhatja.

Facebook like

9 év garancia

Látogató számláló

2
1
8
5
5
5
5

TOP termékek

Minden, ami napenergia!

Nyomásálló kivitel

Ezek a napkollektorok közvetlenül hálózati nyomásra köthetők, persze egy biztonsági szelep beépítése javasolt.

Két típusa létezik, az egyiknél a tartály önmaga nyomásálló, a másik megoldás, ahol a nem nyomásálló tartályba van merítve
egy hőcserélő rézcső spirál.

Vigyázat, a tartályban forró víz is lehetséges, javasoljuk keverőszelep használatát!
Tovább
Működési elv
Az integratív túlnyomásos szolár víz-melegítő egy kiürített üvegcsövekből álló szoláris melegvíz-rendszer, amely heat-pipe típusú csövekből áll. A napkollektor nagy hatékonysággal gyűjti a hőt egy heat-pipe – réz felületen keresztül. Ez különbözik a termoszifon napenergiával működő vízmelegítőtől.

A heat-pipe nagyon magas hőmérsékleten való üzemelése és a nagyon alacsony hőveszteségű tulajdonsága teszi ideállissá, mint napenergiával működő vízmelegítő. A hőelnyelő bevonat átalakítja a napenergiát hőenergiává és átadja a heat-pipe csőnek egy alumínium rétegen keresztül. A heat-pipe csőben lévő folyadék gőzzé alakul, amely a kondenzátorba kerül. A hő átadásra kerül a vizet tartalmazó tartály belsejében, a gőz újra csepfolyóssá válik és visszatér a heat-pipe csőbe. Ez a folyamatos keringés adja át a hőt a heat-pipe csőből a hideg vizet tartalmazó tartályba, amíg a kollektort melegíti a nap. Forró vizet lehet előállítani, a tartály aljába hideg víz bejuttatásával.

Nagy teljesítményű funkciók
1. Egész éves működés. Bármilyen legyen is az időjárás, borús vagy esős, nappal vagy éjszaka, a fény-elektromos stílus biztosítja a meleg vizet a zuhanyzóban.
2. Nagy elnyelő hatásfok. A napenergiával működő vízmelegítő rendszerek lényegi részét, az elnyelő réteg és a jó hővezető anyagból – vörösréz – készülő cső biztosítja.
3. Tökéletes szigeteléssel teljesítményjavulás érhető el, a poliuretán hab alacsony hő-veszteséget biztosít. Ezzel állandó hőmérséklet tartható, hosszú ideig.
4. A belső tartály rozsdamentes acélból SUS304-2B (élelmiszer minőség) készül, ez a legjobb megoldás, hogy a nyomás függvényében ellenálló legyen, nem korrodálódik, nem szivárog, és nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.
5. Akár 0.6 MPa nyomás mellett is működik, közvetlenül kapcsolódhat a városi csapvíz rendszerhez, optimális nyomáson kényelmesebb használatot biztosítva.
6. A teljes rendszer jó megjelenésű, a tényleges igényektől függően opcionális funkciókat biztosít. Automatikus működés kialakítására alkalmas. A rendszer törött cső mellett is tovább üzemel.

Telepítési útmutató
1. Keret összeállítási diagram
2. Víztartály és heat-pipe csövek telepítése
1) Helyezze a tartályt megfelelően a tartó keretére, a tartály alján lévő négy csavart a tartó konzol megfelelő lyukaiba kell helyezni, majd azokkal rögzíteni (M8 anya).
2) Helyezze a nylon kupakot az aljára, tegye fel a por-tömítő szilikon-gyűrűt a csőre (kevés mosószer és víz hasznos lehet).
3) Helyezze a cső belsejébe a nylon kupakot, tartsa a csövet szorosan, majd az óramutató járásával megegyező irányba tekerje lassan, amíg nem szorul.
Figyelem:
a. Ne érintse a csővel a földet, különben eltörik;
b. Telepítés előtt, győződjön meg róla, hogy a heat-pipe cső nem volt kitéve napsugárzásnak hosszabb ideig, mert ebben az esetben a kondenzátor végén lévő fém kitágul, így nem lehet beilleszteni a lyukba.

4) Miután az összes csövet beillesztette, állítsa be a víztartály szögét, majd rögzítse a tartályt az csavarokkal.

Csőhálózati ábra

Kérjük, kövesse a következő pontokat a telepítés ideje alatt.

1. Kettős fűtés esetében (napfény/elektromos), győződjön meg róla, hogy elektromos szivárgás védelem telepítve legyen, és ne használja az elektromos elemet vihar idején.
2. Ha napenergia fűtés van telepítve egy magasabb szintre, az épületet a felhasználónak villámelhárítóval kell felszerelnie, amely a fűtés felett minimum 50 cm-rel helyezkedik el; Ha van villámvédelem, a fűtési rendszert is el kell szigetelni, és a kettő közötti távolság nem lehet 30 mm-nél kevesebb.
3. A tartó keret szerelésének befejezése után, szélvédelmet kell létrehozni, hogy az erős széllökés nem döntse le a rendszert és nehogy kár keletkezzen.
4. A csövek elrendezés egy normál vízvezeték elrendezésre kell, hasonlítson. A csöveknek szabadban is kell lenniük, nem lóghat közvetlenül a víztartály csövéről. Feljebb kell kezdeni és lefelé haladni, úgy kialakítva, hogy a lejtés folyamatos legyen, a csövekben való vízfelgyülemlés vagy elvezetés fennakadásának elkerülésére.
5. Minden csővezetéket szigetelni kell, főleg a fagy közeli-hőmérsékletű szakaszokon. A szigetelés minimum 50 mm vastag kell, legyen.
6. Vezérlők alkalmazása javasolt. Kérjük, olvassa el a vezérlő használati útmutatóját figyelmesen, a használat előtt.

Felhasználói irányelvek

1. Ha nem akar napenergiával működő vízmelegítő rendszert használni, a forró víz-elvezető aljzatokban a szelepeket el kell zárni. Amikor feltölti vízzel, nyissa meg a szelepet.
2. A túlfűtött víz forrázásának elkerülésének érdekében, ellenőrizze a kezével a víz hőmérsékletét. Hőmérséklet beállításakor a meleg víz szelepet úgy kell beállítani, hogy a zuhanyozáshoz megfelelő hőmérsékletet biztosítson az évszaknak, napsugárzásnak és nyomásnak megfelelően.
3. Télen, ha a helyiség hőmérséklete alacsony,a fürdőszobát lehet használni a hőmérséklet növelésére. A rendkívül hideg területeken, ha nem kívánja használni a napenergiás vízmelegítőt, a vezetéket teljes egészében vízteleníteni kell, hogy megakadályozza a fagyás okozta repedési károkat.
4. Az elektromos fűtőberendezés használata előtt ellenőrizze, hogy a villamos energia-szivárgás védelem meglegyen és a biztosítékok jó állapotban legyenek. Töltse fel a tartályt vízzel, mielőtt bekapcsolja a készüléket. Víz jelenléte nélküli fűtés szigorúan tilos, és a fűtés után ügyeljen arra, hogy kikapcsolja a készüléket

Szigorúan tilos fürdeni bekapcsolt áram mellett!!!

5. Kérjük, ne zuhanyozzon villámlás idején és erős szélben ne töltse fel a tartályt.
6. Nyáron, ha a meleg víz-szükséglet alacsonyabb, vagy a hőmérséklet túl nagy, takarja le a szolár rendszer felületét, hogy a további hőelnyelést megakadályozza.


Napenergiás vízmelegítő jó tanácsok

Egy egyszerű megközelítés a kollektor csöveinek jó állapotban lévőségének ellenőrzésére.
1. Homogén szín.
2. A kollektor cső végén lévő nyitott szellőző nyílás tökéletes állapotú kell, legyen.
3. A kollektor cső alján lévő levegő elnyelő kémiai anyag olyan kell legyen, mint egy tükör. Minél sötétebb a cső alja a vákuum mértéke annál alacsonyabb, ha az alsó rész fehéres, a vákuum mértéke nulla.
4. Miután több órán át érte a vákuumcsövet napsugárzás, érintse meg a kezével. A cső általában hideg, ha a vákuum mértéke lecsökkent.

Mi a jellemzője a napenergiával működő vízmelegítőnek?
Hagyományos energiaforrásokkal összehasonlítva, mint például a villamos energia és gáz, a napaenergiával működő vízmelegítők kiemelkedő előnye abban rejlik, hogy biztonságos, energiatakarékos, tiszta és környezetbarát, stb. Ennek eredményeként, gyorsan kiérdemelte helyét a gáz- és elektromos fűtőberendezések piacán.

Mekkora költségekkel jár egy napenergiával működő vízmelegítő?
A rendszer ára erősen függ az éghajlattól. Meleg éghajlaton magas az éves besugárzás, így egyszerű rendszerek is használhatók (például Dél-Európában). A teljes költség (telepítés) alacsonyabb, mint a hidegebb éghajlaton fagy lehetőségével (például Észak-Európában).

Hogyan válasszak szolár vízmelegítőt?
Egy jó termék komplett használati útmutatót is tartalmaz, szimbólumokkal, csomagban. A termék megjelenésének tisztességesnek, ésszerű struktúrájúnak és kifinomultnak kell lennie. Ezeken kívül tökéletes kell legyen az értékesítése és az azt követő szolgáltatásoknak.

Mekkora méretben van rá szükség?
Minden ember átlagosan 35-50 liter forró vizet használ (körülbelül 45°C) egy zuhanyzáshoz. A napenergia nem hagyományos energia, így meleg víz nem állítható elő felhős vagy esős időben, ezért célszerű olyan rendszert méretezni, ami dupla annyi vizet képes termelni és tárolni. Ha 2 napig folyamatosan esős az idő, azt javasoljuk, hogy fény-elektromos típust használjanak, hogy minden körülmény között biztosított legyen a meleg víz.

Hogyan válasszuk ki a csöveket?
A napenergiával működő vízmelegítő általában a tetőn kerül elhelyezésre, némi nyomást generálhat a belső szobából. A forró víz hőmérséklete magas (esetenként több mint 90°C), de a külső hőmérséklet alacsony (-10°C alá is csökkenhet). Ezért térhálósított csövek, vagy továbbfejlesztett puha csövek ajánlottak. Ezen csöveknek nyomás ellenállóknak kell lenniük, magas hőmérséklet ellenállóknak kell lenniük, hidegállónak kell lenniük, mérgező anyag-mentesnek, kis hő-veszteségűnek és nehezen fagyónak kell lenniük.

Mit tehetek ünnepek alatt?
Ha egy vagy több hétnél hosszabb ideig lesz távol a nyári hónapokban, célszerű kikapcsolni a villamos-energia ellátást, és letakarni a kollektort. Ha a forró víz-rendszert két vagy hétig nem használják, kis mennyiségű hidrogén gáz keletkezik, amely rendkívül gyúlékony. A gáz biztonságos eloszlatására ajánlott, hogy a meleg víz-rendszer be legyen kapcsolva és néhány percig folyjon a víz a mosogatóban, mosdóban vagy kádban, de semmiképpen sem a mosogatógépben, mosógépben vagy más készülékben. Az eljárás során tilos a dohányzás, nyílt láng vagy más elektromos készülék használata. Ha a hidrogén kiürül a csapon, akkor valószínűleg egy szokatlan zaj kíséri, mint mikor kiszökik a levegő. Ne tegye a kezét vagy egyéb testrészét a csap alá az eljárás során.

Több meleg vizet használ, mint azt gondolná?
Gyakran a zuhanyzók, mosogatógépek meleg víz használatát alábecsülik. Tekintse át ezen készülékeket, hogy megállapítsa, hogy ezek napi használata nagyobb-e, mint a tároló térfogata. Ha rendszerben 150 liter forró víz van, és a használta nagyobb, mint 150 liter, akkor lehetnek olyan időszakok, amikor a víz hőmérséklete alacsonyabb, mint a normális. Ugyancsak érdemes megvizsgálni az alátéteket a szivárgás miatt, és ha szükséges, cserélje.

Hogyan ellenőrizhetem a telepített napenergiás vízmelegítőt, mielőtt használnám?
A telepített rendszer kapcsán azt kell ellenőriznie, hogy déli irányból semmilyen árnyékolás sem legyen előtte. Ellenőriznie kell a víztartályt, csöveket, szelepeket szivárgás végett. A szigetelt vezetékeken nincs-e leválás, szivárgás. Az összekötésnek megfelelőnek kell lennie a vákuumcsövek és tartály között. A vákuumcsöveken nem lehet sérülés, szivárgás vagy fehérség.

Hogyan lehet növelni a víz hőmérsékletét?
1. Győződjön meg arról, hogy a ki és bevezető csövek szigeteltek-e.
2. Válasszunk alacsony hővezetésű csövet.
3. Azonnal töltse fel a tartályt zuhanyzás után, győződjön meg róla, hogy tele legyen az éjjel, hogy a felforrt víz ne vesszen hőt az éjszaka.
4. Ha a víz hőmérséklete alacsony, ha zuhanyozik, használja a fürdőszobát, hogy növelje a hőmérsékletet. Ha fürdik, adjon több forralt vizet, hogy növelje a hőmérséletet.
5. Használjon elektromos fűtőkészüléket, kapcsolja be majd töltse fel.

Kapcsolja ki a készüléket, ha zuhanyozik

Tisztítsa ki a vákuumcsövet. A poros csövekben a por befolyásolhatja a felszívódást. A portól meg kell tisztítani a csövet minden fél évben. Tisztítása szappanos vízzel vagy mosószerrel, dörzsölés útján.
Tovább