Szűrés

Ár
215 000 Ft - 1 350 000 Ft

Központunk Nagytarcsán

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hírek

2023.11.17
Válassza a fenntartható szórakozást! Fejlessze a gyermeke környezettudatosságát és ismereteit a napelemes játékokkal.
Ne maradjon le az akcióról, és szerezze be most az energiahatékonyan működő játékokat, hogy a szórakozás mindig garantált legyen!
2023.11.03

Tegye környezetét még szebbé és élvezze a kellemes hangulatot napelemes fali lámpáinkkal! ☀️????Környezetbarát és energiahatékony megoldásainkkal nem csak a kertjét, de a környezetét is világítással szebbé varázsolhatja. Legyen szó kerti partikról vagy egyszerűen csak a biztonságos közlekedésről, napelemes lámpáink mindig segítenek Önnek.

https://www.nemsemmi.hu/Napelemes-fali-lampa

2023.10.27
Sok ember számára a fürdőszobai radiátorok a fürdőszobában elengedhetetlen funkcionális kellékek. Nemcsak kellemes meleget, hanem száraz törölközőket is biztosítanak. Így a radiátor praktikus törölközőszárítóként és hőforrásként is szolgál.
Kínálatunkban kiváló radiátorok hatalmas választékát találja különböző csatlakozásokkal, méretekkel, formákkal és színekkel.
2023.10.20
Az infrapanelek olyan innovatív fűtési rendszerek, amelyek egyre népszerűbbek az otthonok és üzletek fűtésében. Ezek a panelek infravörös sugárzást használnak fel ahhoz, hogy hatékonyan melegítik fel a környezetüket.
Az infrapanelek működési elve az infravörös sugárzásra épül. Az infrapanelbe épített fűtőelemek felfűtik magukat, majd ezen felmelegedett felületek sugározzák ki az infravörös hőt. Ezek a sugárzások közvetlenül a tárgyak és a testek felületére irányulnak, amelyek a közelben vannak, melegítve őket. Ebben az eljárásban nincs szükség levegő közvetítőre, így nem keletkezik hőveszteség.
2023.10.13
Az egy hőcserélős tárolók használhatók a meleg víz felfűtésére napkollektorral, hőszivattyúval, vagy kazánnal. Ha napkollektorral fűti, akkor be lehet úgy kötni, hogy a tartályból kilépő meleg vagy akár csak kicsit előmelegített vizet köti a cirkó betápjához. Ha elég meleg a víz, akkor a cirkó be se indul. Ha csak előmelegített, de nem elég meleg a víz, akkor a cirkónak csak kevesebbet kell dolgoznia, azaz akkor is hasznos, ha már a 8 fokos hálózati vizet felfűti télen 30 fokra és a kazánnak csak azt kell továbbmelegíteni.

Facebook like

9 év garancia

Látogató számláló

2
4
5
3
8
0
6

TOP termékek

Szavazás

Tervezi-e napkollektoros rendszer telepítését a 2024-es évben?

Minden, ami napenergia!

Nyomásálló kivitel

A nyomásálló külső tartályos napkollektorok olyan speciális napkollektor rendszerek, amelyek tervezése és kialakítása lehetővé teszi számukra, hogy magasabb nyomású vízhálózatokba vagy fűtési rendszerekbe is beépíthetők legyenek. A nyomásálló rendszerek magasabb nyomású vízhálózatokhoz vagy fűtési rendszerekhez kapcsolhatók. Az alkatrészek és csatlakozások, például a csövek, tömítések és szelepek, erősebb anyagokból vagy megerősített tervezésből készülnek, hogy ellenálljanak a nagyobb belső nyomásnak.
Ezek a rendszerek sokoldalúan alkalmazhatók, és használhatók lakóházakban, üzletekben, irodákban és más helyeken is.

Ezek a napkollektorok közvetlenül hálózati nyomásra köthetők, persze egy biztonsági szelep beépítése javasolt.
Két típusa létezik, az egyiknél a tartály önmaga nyomásálló, a másik megoldás, ahol a nem nyomásálló tartályba van merítve
egy hőcserélő rézcső spirál.
Vigyázat, a tartályban forró víz is lehetséges, javasoljuk keverőszelep használatát!

Tovább

Működési elv
Az integratív túlnyomásos szolár víz-melegítő egy kiürített üvegcsövekből álló szoláris melegvíz-rendszer, amely heat-pipe típusú csövekből áll. A napkollektor nagy hatékonysággal gyűjti a hőt egy heat-pipe – réz felületen keresztül. Ez különbözik a termoszifon napenergiával működő vízmelegítőtől.

A heat-pipe nagyon magas hőmérsékleten való üzemelése és a nagyon alacsony hőveszteségű tulajdonsága teszi ideállissá, mint napenergiával működő vízmelegítő. A hőelnyelő bevonat átalakítja a napenergiát hőenergiává és átadja a heat-pipe csőnek egy alumínium rétegen keresztül. A heat-pipe csőben lévő folyadék gőzzé alakul, amely a kondenzátorba kerül. A hő átadásra kerül a vizet tartalmazó tartály belsejében, a gőz újra csepfolyóssá válik és visszatér a heat-pipe csőbe. Ez a folyamatos keringés adja át a hőt a heat-pipe csőből a hideg vizet tartalmazó tartályba, amíg a kollektort melegíti a nap. Forró vizet lehet előállítani, a tartály aljába hideg víz bejuttatásával.

Nagy teljesítményű funkciók
1. Egész éves működés. Bármilyen legyen is az időjárás, borús vagy esős, nappal vagy éjszaka, a fény-elektromos stílus biztosítja a meleg vizet a zuhanyzóban.
2. Nagy elnyelő hatásfok. A napenergiával működő vízmelegítő rendszerek lényegi részét, az elnyelő réteg és a jó hővezető anyagból – vörösréz – készülő cső biztosítja.
3. Tökéletes szigeteléssel teljesítményjavulás érhető el, a poliuretán hab alacsony hő-veszteséget biztosít. Ezzel állandó hőmérséklet tartható, hosszú ideig.
4. A belső tartály rozsdamentes acélból SUS304-2B (élelmiszer minőség) készül, ez a legjobb megoldás, hogy a nyomás függvényében ellenálló legyen, nem korrodálódik, nem szivárog, és nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.
5. Akár 0.6 MPa nyomás mellett is működik, közvetlenül kapcsolódhat a városi csapvíz rendszerhez, optimális nyomáson kényelmesebb használatot biztosítva.
6. A teljes rendszer jó megjelenésű, a tényleges igényektől függően opcionális funkciókat biztosít. Automatikus működés kialakítására alkalmas. A rendszer törött cső mellett is tovább üzemel.

Telepítési útmutató
1. Keret összeállítási diagram
2. Víztartály és heat-pipe csövek telepítése
1) Helyezze a tartályt megfelelően a tartó keretére, a tartály alján lévő négy csavart a tartó konzol megfelelő lyukaiba kell helyezni, majd azokkal rögzíteni (M8 anya).
2) Helyezze a nylon kupakot az aljára, tegye fel a por-tömítő szilikon-gyűrűt a csőre (kevés mosószer és víz hasznos lehet).
3) Helyezze a cső belsejébe a nylon kupakot, tartsa a csövet szorosan, majd az óramutató járásával megegyező irányba tekerje lassan, amíg nem szorul.
Figyelem:
a. Ne érintse a csővel a földet, különben eltörik;
b. Telepítés előtt, győződjön meg róla, hogy a heat-pipe cső nem volt kitéve napsugárzásnak hosszabb ideig, mert ebben az esetben a kondenzátor végén lévő fém kitágul, így nem lehet beilleszteni a lyukba.

4) Miután az összes csövet beillesztette, állítsa be a víztartály szögét, majd rögzítse a tartályt az csavarokkal.

Csőhálózati ábra

Kérjük, kövesse a következő pontokat a telepítés ideje alatt.

1. Kettős fűtés esetében (napfény/elektromos), győződjön meg róla, hogy elektromos szivárgás védelem telepítve legyen, és ne használja az elektromos elemet vihar idején.
2. Ha napenergia fűtés van telepítve egy magasabb szintre, az épületet a felhasználónak villámelhárítóval kell felszerelnie, amely a fűtés felett minimum 50 cm-rel helyezkedik el; Ha van villámvédelem, a fűtési rendszert is el kell szigetelni, és a kettő közötti távolság nem lehet 30 mm-nél kevesebb.
3. A tartó keret szerelésének befejezése után, szélvédelmet kell létrehozni, hogy az erős széllökés nem döntse le a rendszert és nehogy kár keletkezzen.
4. A csövek elrendezés egy normál vízvezeték elrendezésre kell, hasonlítson. A csöveknek szabadban is kell lenniük, nem lóghat közvetlenül a víztartály csövéről. Feljebb kell kezdeni és lefelé haladni, úgy kialakítva, hogy a lejtés folyamatos legyen, a csövekben való vízfelgyülemlés vagy elvezetés fennakadásának elkerülésére.
5. Minden csővezetéket szigetelni kell, főleg a fagy közeli-hőmérsékletű szakaszokon. A szigetelés minimum 50 mm vastag kell, legyen.
6. Vezérlők alkalmazása javasolt. Kérjük, olvassa el a vezérlő használati útmutatóját figyelmesen, a használat előtt.

Felhasználói irányelvek

1. Ha nem akar napenergiával működő vízmelegítő rendszert használni, a forró víz-elvezető aljzatokban a szelepeket el kell zárni. Amikor feltölti vízzel, nyissa meg a szelepet.
2. A túlfűtött víz forrázásának elkerülésének érdekében, ellenőrizze a kezével a víz hőmérsékletét. Hőmérséklet beállításakor a meleg víz szelepet úgy kell beállítani, hogy a zuhanyozáshoz megfelelő hőmérsékletet biztosítson az évszaknak, napsugárzásnak és nyomásnak megfelelően.
3. Télen, ha a helyiség hőmérséklete alacsony,a fürdőszobát lehet használni a hőmérséklet növelésére. A rendkívül hideg területeken, ha nem kívánja használni a napenergiás vízmelegítőt, a vezetéket teljes egészében vízteleníteni kell, hogy megakadályozza a fagyás okozta repedési károkat.
4. Az elektromos fűtőberendezés használata előtt ellenőrizze, hogy a villamos energia-szivárgás védelem meglegyen és a biztosítékok jó állapotban legyenek. Töltse fel a tartályt vízzel, mielőtt bekapcsolja a készüléket. Víz jelenléte nélküli fűtés szigorúan tilos, és a fűtés után ügyeljen arra, hogy kikapcsolja a készüléket

Szigorúan tilos fürdeni bekapcsolt áram mellett!!!

5. Kérjük, ne zuhanyozzon villámlás idején és erős szélben ne töltse fel a tartályt.
6. Nyáron, ha a meleg víz-szükséglet alacsonyabb, vagy a hőmérséklet túl nagy, takarja le a szolár rendszer felületét, hogy a további hőelnyelést megakadályozza.


Napenergiás vízmelegítő jó tanácsok

Egy egyszerű megközelítés a kollektor csöveinek jó állapotban lévőségének ellenőrzésére.
1. Homogén szín.
2. A kollektor cső végén lévő nyitott szellőző nyílás tökéletes állapotú kell, legyen.
3. A kollektor cső alján lévő levegő elnyelő kémiai anyag olyan kell legyen, mint egy tükör. Minél sötétebb a cső alja a vákuum mértéke annál alacsonyabb, ha az alsó rész fehéres, a vákuum mértéke nulla.
4. Miután több órán át érte a vákuumcsövet napsugárzás, érintse meg a kezével. A cső általában hideg, ha a vákuum mértéke lecsökkent.

Mi a jellemzője a napenergiával működő vízmelegítőnek?
Hagyományos energiaforrásokkal összehasonlítva, mint például a villamos energia és gáz, a napaenergiával működő vízmelegítők kiemelkedő előnye abban rejlik, hogy biztonságos, energiatakarékos, tiszta és környezetbarát, stb. Ennek eredményeként, gyorsan kiérdemelte helyét a gáz- és elektromos fűtőberendezések piacán.

Mekkora költségekkel jár egy napenergiával működő vízmelegítő?
A rendszer ára erősen függ az éghajlattól. Meleg éghajlaton magas az éves besugárzás, így egyszerű rendszerek is használhatók (például Dél-Európában). A teljes költség (telepítés) alacsonyabb, mint a hidegebb éghajlaton fagy lehetőségével (például Észak-Európában).

Hogyan válasszak szolár vízmelegítőt?
Egy jó termék komplett használati útmutatót is tartalmaz, szimbólumokkal, csomagban. A termék megjelenésének tisztességesnek, ésszerű struktúrájúnak és kifinomultnak kell lennie. Ezeken kívül tökéletes kell legyen az értékesítése és az azt követő szolgáltatásoknak.

Mekkora méretben van rá szükség?
Minden ember átlagosan 35-50 liter forró vizet használ (körülbelül 45°C) egy zuhanyzáshoz. A napenergia nem hagyományos energia, így meleg víz nem állítható elő felhős vagy esős időben, ezért célszerű olyan rendszert méretezni, ami dupla annyi vizet képes termelni és tárolni. Ha 2 napig folyamatosan esős az idő, azt javasoljuk, hogy fény-elektromos típust használjanak, hogy minden körülmény között biztosított legyen a meleg víz.

Hogyan válasszuk ki a csöveket?
A napenergiával működő vízmelegítő általában a tetőn kerül elhelyezésre, némi nyomást generálhat a belső szobából. A forró víz hőmérséklete magas (esetenként több mint 90°C), de a külső hőmérséklet alacsony (-10°C alá is csökkenhet). Ezért térhálósított csövek, vagy továbbfejlesztett puha csövek ajánlottak. Ezen csöveknek nyomás ellenállóknak kell lenniük, magas hőmérséklet ellenállóknak kell lenniük, hidegállónak kell lenniük, mérgező anyag-mentesnek, kis hő-veszteségűnek és nehezen fagyónak kell lenniük.

Mit tehetek ünnepek alatt?
Ha egy vagy több hétnél hosszabb ideig lesz távol a nyári hónapokban, célszerű kikapcsolni a villamos-energia ellátást, és letakarni a kollektort. Ha a forró víz-rendszert két vagy hétig nem használják, kis mennyiségű hidrogén gáz keletkezik, amely rendkívül gyúlékony. A gáz biztonságos eloszlatására ajánlott, hogy a meleg víz-rendszer be legyen kapcsolva és néhány percig folyjon a víz a mosogatóban, mosdóban vagy kádban, de semmiképpen sem a mosogatógépben, mosógépben vagy más készülékben. Az eljárás során tilos a dohányzás, nyílt láng vagy más elektromos készülék használata. Ha a hidrogén kiürül a csapon, akkor valószínűleg egy szokatlan zaj kíséri, mint mikor kiszökik a levegő. Ne tegye a kezét vagy egyéb testrészét a csap alá az eljárás során.

Több meleg vizet használ, mint azt gondolná?
Gyakran a zuhanyzók, mosogatógépek meleg víz használatát alábecsülik. Tekintse át ezen készülékeket, hogy megállapítsa, hogy ezek napi használata nagyobb-e, mint a tároló térfogata. Ha rendszerben 150 liter forró víz van, és a használta nagyobb, mint 150 liter, akkor lehetnek olyan időszakok, amikor a víz hőmérséklete alacsonyabb, mint a normális. Ugyancsak érdemes megvizsgálni az alátéteket a szivárgás miatt, és ha szükséges, cserélje.

Hogyan ellenőrizhetem a telepített napenergiás vízmelegítőt, mielőtt használnám?
A telepített rendszer kapcsán azt kell ellenőriznie, hogy déli irányból semmilyen árnyékolás sem legyen előtte. Ellenőriznie kell a víztartályt, csöveket, szelepeket szivárgás végett. A szigetelt vezetékeken nincs-e leválás, szivárgás. Az összekötésnek megfelelőnek kell lennie a vákuumcsövek és tartály között. A vákuumcsöveken nem lehet sérülés, szivárgás vagy fehérség.

Hogyan lehet növelni a víz hőmérsékletét?
1. Győződjön meg arról, hogy a ki és bevezető csövek szigeteltek-e.
2. Válasszunk alacsony hővezetésű csövet.
3. Azonnal töltse fel a tartályt zuhanyzás után, győződjön meg róla, hogy tele legyen az éjjel, hogy a felforrt víz ne vesszen hőt az éjszaka.
4. Ha a víz hőmérséklete alacsony, ha zuhanyozik, használja a fürdőszobát, hogy növelje a hőmérsékletet. Ha fürdik, adjon több forralt vizet, hogy növelje a hőmérséletet.
5. Használjon elektromos fűtőkészüléket, kapcsolja be majd töltse fel.

Kapcsolja ki a készüléket, ha zuhanyozik

Tisztítsa ki a vákuumcsövet. A poros csövekben a por befolyásolhatja a felszívódást. A portól meg kell tisztítani a csövet minden fél évben. Tisztítása szappanos vízzel vagy mosószerrel, dörzsölés útján.

Tovább